divendres, de maig 07, 2010

Amic Basté

Amic Basté.

Fa molt de temps que tinc el bon costum de llevar-me amb el teu programa i normalment sintonitzo força amb la vostra manera d’entendre el món. El passat dijous, però, em vaig emprenyar força amb la manera frívola i poc rigorosa amb que vas informar de les proves de competències bàsiques matemàtiques passades als alumnes de sisè de primària. Vas donar a entendre que la prova era “gairebé ridícula” i d’un nivell baixíssim, amb exemples com 9 x 7 o 3 vegades dotze. Aquesta impressió la vam tenir molts dels docents que tractem amb sisè i que vam al·lucinar amb aquest comentari, força repetit, per cert. Fa més de 20 anys que faig de mestre a un centre privat de St Cugat i aquest any, a més, vaig anar com aplicador (mestre extern ) a una escola pública de la ciutat i puc garantir la validesa dels controls “competencials” fets en aquests dos dies.
Pel que fa a les matemàtiques, no vas dir que “també” es preguntaven : operacions decimals; potències; estimacions; càlcul d’àrees poligonals; sèries +0,6 ; percentatges (8%) ; perímetres; desenvolupament de cossos amb volum; càlcul de temps; interpretació de gràfic de barres; aproximacions decimals ...

Sempre m’ha sabut greu que amb l’ensenyament tothom s’atreveixi. Tothom sap d’educació, de disciplina, d’alumnes,... A més, som un col·lectiu que sempre és notícia quan comencen les vacances i tots els tòpics de sempre.

Rep una forta abraçada d’un oient que sovint s’identifica amb el vostre meravellós programa i que moltes vegades escolta més tard, via internet (perquè a les 9h ens posem a treballar).
Gràcies per la paciència...


Ignasi

diumenge, de setembre 13, 2009

Can pericos ...

Ahir vaig anar a "CAN PERICO" per veure l'espanyol Madrid. Comentari ràpid i general:

Un camp molt agradable: il·luminació, visibilitat i so excel·lent.
Accessos horrorosos i parcament IMPOSSIBLE.
Ambient molt perico i gens madridista. Es va xiular, i molt, a l'equip messetari.
Vaig veure moltes senyeres i poquissimes "estanqueres".
A nivell esportiu, molta diferència. Resultat exagerat pel Madrid, però tenen molta arribada i l'espanyol no li fot un gol ni a l'arc de St Martí.

PD. Acostumat al camp nou, ahir vaig pensar que totes les aficions som iguals, excepte amb la presidència. Excepcional Laporta al capdavant del moviment independentista. El Jan no em cau especialment bé, però necessitem gent mediàtica que "es mulli" amb normalitat.
PD2. Impressionant el canal d'intereconomia. No tinc paraules.

dimarts, de juliol 07, 2009

Cursa per a KENIATES !!!

Amic Màrio, ja tinc una de les properes curses que hem de fer. Fem turisme, no suarem gaire i farem amistats. L'única pega és on ens haurem de posar el pitrall!!!!

mira, mira ....

dissabte, de juliol 04, 2009

Rosana al Poble espanyol

Anit vam anar tota la família al concert de la Rosana al poble espanyol. Feia temps que no anava al poblet, i em va agradar recuperar aquest espai per a prendre un bocata i un parell de cervesetes metre gaudeixes d'un bon concert i d'una gran brisa estival.
La Rosana com sempre. A tope i connectant ràpidament amb el públic. El darrer disc, fluixet pel meu gust, tot i que no puc valorar-ho gaire perquè el so era INFUMABLE. Jo pensava que era fruit de la meva sordesa i dels meus problemes auditius, però ràpidament vaig poder comprovar que el problema no era meu, sinó d'un so lamentable. Una llàstima, ja que la resta va ser formidable. En acabar, una passejada pel parc de Montjuïc mentre els ciclistes suaven les 24 hores va posar fi a una molt bonica nit. Per cert: els meus fills s'ho van passar pipa...

divendres, de juny 26, 2009

Sr Villa: por favor !!!!

Feia molt de temps que no veia fer tan el ridícul a la premsa (sobretot diaris esportius catalans i espanyols) com aquests dies amb el cas Villa . A qui estima Villa? Quin és el club dels seus amors? On anirà a jugar? És Luís Enrique o Roberto carlos?

Por favor: esperamos tu mensaje ... Quina pena, xD !!!!

dijous, de juny 11, 2009

e la nave va ....

Com va reflectir Fellini a la brillant pel·lícula, la nave va... No sóc aristòcrata, ni navego per l'Egeu, però començo a veure la llum.
Han estat uns mesos duríssims. M'he quedat ben sord d'una oïda i amb molèsties importants, però, tal i com vaig comunicar via mail a molts de vosaltres, la darrera exploració indica que el tumor no ha crescut i que per tant, la ràdio va ser un èxit. Al desembre tornaran les proves, però ara, al juny, puc estar més que content. M'estic acostumant a viure amb un sentit "tocat", però amb una força que em farà ser més fort encara.
Gràcies un cop més a tots els qui han patit amb mi. Gràcies pel vostre suport. Gràcies per aguantar-me en moments inaguantables. Gràcies per haver-me ajudat a matar la boleta.

"e la nave va...." i anirà.

dissabte, de maig 16, 2009

TIEMPOS DE CRISIS.

Es agosto, una pequeña ciudad de costa, en plena temporada; cae una lluvia torrencial hace varios días, la ciudad parece desierta. Todos tienen deudas y viven a base de créditos. Por fortuna, llega un ruso forrado y entra en un pequeño hotel con encanto. Pide una habitación. Pone un billete de 100€ en la mesa del recepcionista y se va a ver las habitaciones. El jefe del hotel agarra el billete y sale corriendo a pagar sus deudas con el carnicero. Este coge el billete y corre a pagar su deuda con el criador de cerdos. A su turno éste se da prisa a pagar lo que le debe al proveedor de pienso para animales. El del pienso coge el billete al vuelo y corre a liquidar su deuda con la prostituta a la que hace tiempo que no paga. En tiempos de crisis, hasta ella ofrece servicios a crédito. La prostituta coge el billete y sale para el pequeño hotel donde había traído a sus clientes las últimas veces y que todavía no había pagado. En este momento baja el ruso, que acaba de echar un vistazo a las habitaciones, dice que no le convence ninguna, coge el billete y se va de la ciudad. Nadie ha ganado un duro, pero ahora toda la ciudad vive sin deudas y mira el futuro con confianza!

MORALEJA: SI EL DINERO CIRCULA, SE ACABA LA CRISIS.

dimecres, d’abril 29, 2009

Visca el futbol




Jo me'ls crec.

A mi m'agrada.

Hi confio.

Visca el Barça.

dilluns, d’abril 13, 2009

Gran sèrie: ROMA

L'última sèrie que vaig seguir, va ser Falcon Crest. D'això fa molt. Fa tant, que dubto que els joves addictes a les sèries d'avui dia, sàpiguen qui eren aquells falconets. Però un bon amic (gràcies ferran) em va deixar els dvd's corresponents als capítols de la 1ra temporadade ROMA i els he trobal genials. Només he vist els primers sis, però n'estic ben enganxat.Us la recomano. És boníssima. I si a més, actives l'opció dels comentaris històrics, el resultat és espectacular.

dissabte, d’abril 11, 2009

Més que un partit.


Més que un club, no ho sé. Més que un partit, l’altre dia, segur.

El passat dimecres vaig tenir la sort de viure “in situ” l’espectacle futbolístic que, un cop més , el nostre Barça ens va oferir. Vaig estar a punt de no anar-hi, perquè anar i tornar de Barà em feia mandra, però sort que vaig vèncer-la. La primera part del parit, tot i que s’ha escrit molt, és absolutament indescriptible: control absolut; generositat amb els companys; connexió amb el públic ... Vam començar amb aigua i vam seguir amb una pluja de gols. No sé com acabarà la temporada. El futbol no és una ciència exacta i un àrbitre inútil (com el de l’altre dia) o una pilota al pal, et pot conduir a la derrota. Però no al fracàs. Voldria també agrair al Sr GUARDIOLA la feina feta. Sempre he cregut en ell. Si reviseu els meus antics posts, llegireu com demanava en PEP com a substitut urgent de l’holandès porreta. Com vaig profetitzar (y me joden los profetas) estic segur que hauríem fet millor paper i no haguéssim regalat la segona lliga consecutiva. Ara tinc moltíssimes ganes d’anar al Bernabéu. A jugar com sabem. A tocar la bola i ... que corrin. Avui, més que mai, Visca el Barça.
Pd. Menció d’honor pels del Bàsquet. Eliminar el Tau no és fàcil. Serà possible, per primer cop a la vida, que les dues seccions funcionin??????