dimarts, de gener 31, 2006

Gràcies Mn Maciá. Encara hi ha cristians.

El Vaticà força el cessament d'un jesuïta que defensa el condó

• La Universitat Comillas de Madrid destitueix Juan Masiá, expert en bioètica
• Els cardenals Trujillo i Rouco van pressionar per silenciar el professor


JORDI CASABELLA BARCELONA El rector de la Universitat Pontifícia Comillas de Madrid, José Ramón Busto, va destituir dilluns passat el director de la càtedra de Bioètica, el jesuïta Juan Masiá Clavel, per les seves "preses de postura, tant orals com publicades" sobre qüestions com l'ús dels preservatius, que contradiuen la postura oficial del Vaticà.
Fonts eclesiàstiques asseguren que la Companyia de Jesús, a la qual pertanyen tant el centre com el seu director, no ha pogut suportar durant més temps les pressions procedents de la Santa Seu i de l'Arquebisbat de Madrid, que exigien des de fa algun temps el cessament de Masiá.L'expulsió de la càtedra ha anat acompanyada de l'anunci que, a partir del pròxim curs, ja no podrà desenvolupar cap tasca a la universitat. Fonts pròximes al destituït han explicat que el Superior Provincial de la Companyia de Jesús ha donat ordre que el seu últim llibre, Tertulias de Bioética, del qual pràcticament s'ha exhaurit la primera edició, sigui retirat de la venda i que l'editorial Sal Terrae, propietat dels jesuïtes, no el reediti.
PROHIBIR ELS SEUS ESCRITS.
Aquestes mateixes fonts assenyalen que darrere de la marxa de Masiá hi ha el cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio Maria Rouco Varela, que "des de fa més d'un any" reclamava a Busto que actués, i un dels bisbes auxiliars de Rouco, Eugenio Romero Pose. Aquest va traslladar als superiors jeràrquics de Masiá els desitjos del cardenal colombià Alfonso López Trujillo, president del Pontifici Consell per a la Família del Vaticà, que volia veure apartat el professor del seu lloc i que es prohibissin els seus escrits.
Masiá, que al març complirà 65 anys, ha exercit la docència durant 25 anys al Japó, on ha estat professor d'Antropologia Filosòfica i Bioètica de la Universitat de Sophia de Tòquio. Prolífic escriptor i conferenciant, en una entrevista publicada per EL PERIÓDICO al desembre, Masiá afirmava que "fins i tot seria irresponsable no usar-lo (el condó) quan fa falta per prevenir un contagi, per impedir un embaràs indesitjat o irresponsable o perquè no es produeixi una situació d'avortament".
L'ara castigat també es va pronunciar sobre l'ensenyament de la religió catòlica a les escoles públiques --"no hauria de ser obligatòria mai", va dir--. Sobre el rebuig que susciten alguns postulats dels bisbes, va dir: "He conegut altres conferències episcopals i no totes són així".
VALEDOR DE BENET XVI
El cardenal López Trujillo, el dirigent de la cúria que el tenia al punt de mira, és un dels purpurats més actius, conservadors i influents del Govern central de l'Església. Pròxim a l'Opus Dei, després de la mort de Joan Pau II, va emergir com un dels grans valedors de la candidatura de Joseph Ratzinger a la butaca de sant Pere, per al qual va recol.lectar suports a Llatinoamèrica.Trujillo, de 70 anys, antic arquebisbe de Medellín, sosté que l'Església no aprova l'ús del preservatiu perquè "implica una conducta sexual immoral".
Noticia publicada a la pàgina 36 de l'edició de 29/1/2006 de El Periódico -
Només puc afegir:
"...estaven orgullosos de ser testimonis de la força de la nova fe. L'amor és comprensiu; l'amor és servicial; no és envejós; no presum ni galleja; no és malcriat ni egoista; no s'irrita; el mal no el capfica; no s'alegra de la injustícia i gaudeix amb la veritat. Perdona sense límit, creu sense límit, espera sense límit i aguanta sense límit. L'amor no passa mai..."
St Pau, cap 13, carta als corintis
i que cadascú en tregui les seves conclusions...

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Per la jerarquia de l' església carca...
L' amor fins a la MORT ( matant o silenciant a qui sigui )
Del que es tracta és de a la MORT amb molt d' amor.

Anònim ha dit...

i encara hi ha algu que es pugui estranyar de que apostatem?
Jesús no va ensenyar el que diuen els capellans catòlics, el seu va ser un missatge d'amor i els seus representants a la terra ho son tot menys caritatius, generosos, acollidors, respetuosos o bones persones, estan plens d'odi i governats per integristes, l'unic que aquests, a diferencia d'altres, no s'inmolen en autobusos d'heretges a la seva religió

Ferran Caballero ha dit...

Molt ben dit. Encara hi ha cristians.

Mikel ha dit...

Cada cop tinc mes clar que la religio no deixa de ser una secta mes. Amb diners , recursos i reconeixement mundial ,pero en el fons una secta.

Anònim ha dit...

Em xoca tant un capella intel·ligent com un guardia civil transexual...és pot donar la situació...però realment és excepcional.

Viuen gràcies al nostre síndrome d' estocolm, per haver estat segrestats durant segles, i realment no es mereixen el respecte que no ens otorguen.

Estan constituits per un perfil de personatge neotènic, anòmal sexualment parlant i absolutament incapaç de prosperar en un ecosistema natural.
(A no ser que utilitzin biocides, com fa uns anys).

Es tracta d' un cultiu poc productiu, poc heterogeni, gens vistós i amb un sabor agre.

Sintetitzant i expressantme en un llenguatge copsable pel seu glossari:
males herbes.

I ja sabeu: "Mala hierba, nunca muere".

Salut, poca fe...trempera
i el yogurt amb culllera.

ZAGASO ha dit...

Liendre: em rendeixo.

Mai no havia llegit una descripció tan poèticament clara.

Charlie ha dit...

Gràcies Ignasi!

Li he enviat a ma mare, que últimament té molts dubtes, sobretot degut a quí la "governa" religiosament parlant, aviam si així acaba apostatant d'una punyetera vegada.

C.

Charlie ha dit...

Per cert,

Aquí us deixo això...
http://www.pepe-rodriguez.com/Cristianismo/Derechos/Mod_doc_Apostasia_PR.pdf

...per si a algú ho vol menester.

Personalment, ho faré perquè ja em tenen els collons ben inflats, però serà després de que morin els meus pares, per respecte al curru inútil que es van pegar...pobrets.

ZAGASO ha dit...

El arzobispo de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, se sumó hoy a las críticas al arbitraje del partido Barcelona-Zaragoza de la Copa del Rey por la expulsión "exageradamente rigurosa" de Ronaldinho, que considera "influyó" en la eliminación del Barça

Ara ja em puc morir tranquil!!!

Anònim ha dit...

Si enlloc de tocar les pilotes....es dediquessin a parlar de pilotes...farien menos mal del que fan...i tindrien més audiència....

Ainalma ha dit...

Com és això que diu sempre mon pare... Ah, sí: "con la Iglesia hemos tomado!"

Anònim ha dit...

És molt fàcil opinar sense conèixer i què rucs que em semblen tots aquells que critiquen l'Església perquè ara està de moda criticar-la. Estic d'acord amb gairebé tot el que diuen els teus col·legues del blog, Igansi, però haurien de donar-se una volta pels barris marginats (tipus Raval) o anar a Somàlia, o algun país pobre de Sudamèrica, i conèixer el testimoni de Cristians amb majúscula que sí que prediquen el que Jesús va ensenyar i que dediquen la vida als que no tenen res. Aquests sí que són Església. I n'hi ha. I n'hi ha ha molts. I molt compromesos.I fan molt més pel món que tu, i que jo i que aquell d'allà. I són fins i tot intel·ligents!!!! Però és tan fàcil criticar des del sofà.
L'Església no només són els que manen a l'Església.


Salutacions.

ZAGASO ha dit...

Estimat amic anònim. En primer lloc et dono les gràcies per visitar-me.

Estic completament d'acord amb tu. De fet, has d'analitzar el títol que vaig posar al post. Hi ha una església institucional, absolutament jerarquitzada i infumable, i una altra viva i cristiana.

Fa temps vaig escriure aquest sentiment:
http://ignasisorolla.blogspot.com/2005/12/bon-nadal-pere.html

Estic amb tu ...

Anònim ha dit...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. con ferr roof rack cingular ringtones levitra online savaria wheelchair lift Hairdressing insurance Brake parts pontiac cheap moving companies http://www.retirementplanrollovertoira.info Event planning los angeles jobs caribbean cruises Joint pain relief terms stocks acuvue Nexium refill http://www.baseball-bat-1.info Interior designer eaglescliffe Internet ip over voice