dilluns, d’octubre 24, 2005

Intolerable. Però, com s'atreveixen?

El Govern valencià compara el catalanisme amb l'Alemanya nazi.


El Govern valencià ha rebutjat l’acte del... www.e-noticies.com

Reconec que la meva capacitat de sorpresa ha arribat al límit. El psoe ja diu obertament que "el estatuto no sólo debe ser absolutamente constitucional, sino que ADEMÁS debe ser CONVENIENTE para ESPAÑA, claro... TOMA DEMOCRACIA

Ara això des de València. Es parla de operación xarnego per a fer fora Maragall i posar en MONTILLA, via Manuela...

JA N'HI HA PROU. No aguanto més.

Per favor, tri o quatri partit: foteu el camp de Madrid. Torneu sense estatut, però mantingueu la dignitat. No veieu que mai no ens entendran...

ah, i no oblideu demanar-los perdó. Encara deixaran de prendre cava ... catalán.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Xiqueta... si has pogut llegir aquest post vol dir que la unitat de la llengua està garantida.
Tú ho deus haver llegit en valencià i el paio aquest de l' Ignasi en català. Cap problema !!!
El "nazis" són éls que fan discriminacions allà on no n´hi hauria d'haver.

ZAGASO ha dit...

Crec que el Sr President del País Valencià, (evidentment), no sap què és el correllengua (www.correllengua.org).
Per si hi ha dubtes, us poso l'inici de la declaració d'intencions d'enguany:

"La Flama de la Llengua torna a ser entre nosaltres *. El seu simbolisme és clar: som molts els que que estimem la nostra llengua, que la parlem i l'escrivim, que la volem vehicle normal d'expressió en tot el territori, i que no admetem cap retall en el seu ús social ni cap atac a la seua unitat. La Flama recorre els pobles i ciutats del País Valencià, del Principat de Catalunya, de la Catalunya Nord, de la Franja de Ponent, de les Illes i per Andorra i l'Alguer, deixant clar que la llengua és present a la literatura i a les comunicacions, a l'ensenyament i a les noves tecnologies. I que és llengua d'acollida per a les persones vingudes de països ben distints, amb llengües, costums i colors de la pell ben diferents. A tots els fem patent la nostra solidaritat, i els oferim el millor que podem aportar-los: la nostra llengua, la nostra voluntat d'acolliment a un país que pensem que és ja també seu.

És evident que sempre ha tingut un motiu cultural, que d'altres han volgut polititzar. Jo parlo i estimo la meva llengua i al País Valencià com a les Illes, ens entenem perfectament. I això és el què molts volem defensar. Nazis? INTOLERABLE, repeteixo.

Anònim ha dit...

Qui parla en nom dels valencians?

24/10/2005

Podria dir en nom de qualsevol altre poble però diré en nom de nosaltres els valencians. Perquè l'episodi és el més pròxim. Dissabte la presència d'una pancarta amb el mapa dels Països Catalans a la gespa del Camp Nou (i el fet que fora televisada per Canal 9) va provocar un nou episodi d'espame intolerant entre alguns valencians. Els que manen, bàsicament. A mi, que sóc igual de valencià que ells, no em va molestar gens. Al contrari, em va encantar, igual que m'agrada que cada any el Correllengua (motiu de la pancarta) travesse les comarques del sud. Jo només parle per mi mateix, però. I per un grapat de valencians i valencianes amb nom i cognoms dels quals puc assegurar que estan tan contents com jo (per exemple la Penya Els Tòtils del Llevant, que van emetre un comunicat de suport al Correllengua i a l'acte de ca'n Barça). En canvi hi ha qui parla en nom “dels valencians” mostrant la seua indignació. Però en el nom de quins valencians ho fa? No en el meu, que comence a estar fart d'aquestes representacions teatrals.

Fa uns dies em van convidar a un programa de ràdio per a parlar de l'estatut valencià. Hi havia representants dels tres partits presents a les Corts i vaig voler destacar el fet que desenes de milers de valencians són fora de les Corts per la barrera electoral del cinc per cent. El contertulià del PP, que havia començat parlant en castellà, va arremetre amb la seua fúria habitual afirmant que “els valencians” volen el que tenen i que si volguérem altres coses ja les votaríem. La trampa, aquesta concreta, és tan ridícula que s'explica sola. Amb la mateixa barrera vigent al Principat ERC hauria estat extraparlamentària entre 1980 i 1988 (és a dir hauria desaparegut del mapa) i Iniciativa no hauria estat al parlament la passada legislatura. Poca broma perquè el Principat no seria el que és ni tindria el govern que té ni debatria els projectes que debat -això em sembla difícil de discutir. El país seria el mateix però la representació del país no.
I això és el que ens passa als valencians. Que el País Valencià no és aquest engendre que es visualitza a les Corts ho sabem tots els valencians, especialment els qui fan tot el possible per evitar que aquesta situació canvie. I ho saben tots aquells que, amb tota normalitat, venen a passejar-se pels nostres pobles i descobreixen “els altres valencians”, els qui vivim en les catacumbes de la política, gràcies a la trampa electoral. Els que hem d'aguantar una vegada i una altra que, com si no fora prou la barra, encara ens vulguen passar per la cara les conseqüències d'aquesta norma com si nosaltres no fórem valencians i tinguérem també la nostra pròpia manera de concebre el país.
Jo no parlaré mai en el nom de tots els valencians perquè respecte totes les formes de ser valencià i sé que n'hi ha molts, massa, que només saben ser valencians si això significa una ofrena permanent de glòries a Espanya. Però per això mateix tampoc consentisc que parlen en el meu nom aquells que des de la trampa electoral pretenen ser els representants únics d'un país que és plural i divers. Per més que ells ho vulguen evitar. A mi no em representen.

Vicent Partal director@vilaweb.com

ZAGASO ha dit...

L'admirat Partal sempre ho ha vist molt clar. Llàstima que sigui una gran minoria absoluta ... Lluitarem per la llengua pròpia. Lluitarem per la nostra cultura. No podem plegar-nos de braços. Almenys no els hi posem fàcil!!!

Anònim ha dit...

Excellent, love it! Mature vaginal cream pie discount dental plans tampa florida Sex pistolsband cost dental insurance low plan Sliding glass door for bath tub Software engineering journal rating Twin draw dishwashers