dissabte, de gener 07, 2006

¿Estado democrático?

Un teniente general aboga por la intervención del Ejército si el Estatut rebasa la Constitución- El general Mena considera una obligación «alertar» de las consecuencias que podría acarrear la aprobación de una propuesta como la del proyecto catalán.
El jefe de la Fuerza Terrestre asegura que sus palabras recogen el sentir en los cuarteles.

APELA A LAS FFAA COMO GARANTES DE LA CARTA MAGNA
Un teniente general aboga por que el Ejército actúe si un Estatuto excede los límites constitucionales
Alerta de las 'graves consecuencias' que implicaría para las FFAA la aprobación del Estatuto catalán.

Oído, cocina ...

19 comentaris:

Joaquim ha dit...

Es que existeix el "Tribunal Constitucional" democràtic i el "Tribunal Consticional" de tota la vida. I això de la transició de la dictadura a la democràcia és veritat ?????
En qualsevol cas, m'alegro i em reconforta la resposta ràpida i contundet de l' Alt Comandament Militar ( i si no ...encara ens quedava el Rei ( je,je,je,...)

QUINA VERGONYA !!!!!!

ZAGASO ha dit...

Deixa't estar. El missatget allà queda.
Et penses que no ho recordaran això en les negociacions per a descafeinar l'estatut?

El què deia... oído cocina...
Només ens faltava això!!!!

Joaquim ha dit...

No en tenen prou amb la BRUNETE mediàtica...potser ?????
QUINA VERGONYA !!!!!!

Anònim ha dit...

Si, sempre quedaran aquestes paraules i als del PP ja els va bé, encara les han justificat. És ben bé que sembla que vulguin una altra guerra civil aquesta gent! Cada dia ho veig pitjor.

ZAGASO ha dit...

Ho tenim clar, nois....
Amb els polítics que tenim i els FATXES de MERDA que ens tenen ben collats NO ANIREM ENLLOC.

Us poso dues joies, de caire diferent, de la secció d'opinió del periódico, d'avui diumenge 8 de gener del 2006.

nº1
El discurso del general Mena no es desacertado. En pocas palabras, dice que hemos jurado fidelidad a la Constitución, que algunas propuestas de revisión del Estatut son demoledoras respecto de ella, y que debemos expresar nuestro malestar por el posible ataque a la Carta Magna que juramos defender. En cualquier otro contexto que no sea el del dichoso Estatut --que poco importa a la gente común--, el discurso del general parecería no solamente correcto, sino adecuado.
Giuseppe Cerri
Tarragona

nº2
Tots sabem què significa "enviar l'Exèrcit": guerra, assassinats, barbàrie. Però el general Mena no ha fet res d'il.legal. Només ha explicat allò que està escrit a la Carta Magna, que diu que Espanya és una presó de la qual els pobles no poden sortir per la seva pròpia voluntat, i el seu guardià és l'Exèrcit. Així doncs, si només declara obeir la Constitució, ¿per què el volen sancionar? És ben senzill: ha posat als ulls de tothom les misèries que amaga aquesta Constitució.
Moisès Parés Torres
Terrassa



Enquesta: amb quina estic COMPLETAMENT d'acord???

Regalo muñeca chochona con cabra legionaria incluida.

Anònim ha dit...

Amb cap de les dues. L'exèrcit és una institució clarament apolítica i és perfectament legal sancionar a qui faci qualsevol mena d'apologia política, del color que sigui.

Joaquim ha dit...

El titol VIII de l' actual Constitució Espanyola otorga a l' Exercit un poders de tutela política de la Madre Patria.
En l'actual Constitució, l' Exercit no és apolític.
Te més sobirania que el poble i els seus representants, i això en un Estat Democràtic no hauria de ser així. La Constitució els ratifica com a "garants de les essències"...
Coses de la Transició.
Per això ...ara que a Espanya sembla que tremolin els fonaments, surt el paio aquest i diu el que diu ( i els del PP aplaudint )
Els polítics democràtics no tenen valor de tocar-ho !!!!
I així anem...democràcia autèntica!!!

Galderic ha dit...

En Piqué ha dit que el que ha dit aquest putu militar és el que pensen milions de persones a Espanya i Catalunya.

Dues preguntes.
1. Piqué, i tú, ho penses?
2. Si algú en tenia dubte, de veritat voleu seguir formant part d'un país la Constitució del qual ens amenaça amb la GUERRA, la SANG, el FOC?

Perquè, sí, "intervenció de l'exèrcit" no significa res més que GUERRA TOTAL. I a la guerra no hi han distincions, senyor Piqué, i per molt que vosté sigui un venut, si hi ha guerra, o s'EXILIA o li CAU UNA BOMBA A SOBRE, pensi com pensi.

La guerra esquitxa tothom, els venuts i els patriotes. Si intervé l'exèrcit no seria una guerra contra els nacionalistes, doncs els nacionalistes no ho porten tatuat a la cara que ho són. Seria una guerra contra els HABITANTS de Catalunya, fossin o no catalans.

Serveixin les declaracions d'en MENA per a què la gent obri els ulls i vegi fins a on està disposada a arribar Espanya. Prefereixen matar-nos a tots a abandonar la seva idea d'Espanya. Senyors, és el que hi ha.

Anònim ha dit...

Quina merda, tot plegat. I tan bé que ens pensem que vivim!

ZAGASO ha dit...

Alguna vegada us heu pensat i cregut que l'ESTAT admetria alguna cosa que no sogui la UNIDAD de España?
Jo no. Ja ho deien fa anys. Antes roja que rota i ells tenen un particular sentit de la unitat.
A l'estatut del 32 ja hi va haver una trujillada. Espero per déu que no acabi igual.

Anònim ha dit...

genial article article d'en Villatoro a l'avui d'ahir parlant de Sanjurjo i el 23-F.

ZAGASO ha dit...

El poso perquè val la pena.
Diari avui del 8 de gener


'Sanjurjada' o 'tejerazo'
L'any 1932, en plena discussió de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, el pronunciament del general Sanjurjo, allò que va ser conegut com la sanjurjada, va provocar de fet una acceleració en l'aprovació de l'Estatut. La temptativa militar va fracassar, però sobretot va convèncer els dirigents republicans de la necessitat d'accelerar i aprofundir el procés de reformes iniciat i, per tant, aprovar un Estatut per a Catalunya que, tot i estar lluny de les reivindicacions nacionals de l'Estatut de Núria, tenia en contra una part molt important de l'opinió pública espanyola més conservadora, amb boicot als productes catalans inclòs.

L'any 1981, el confús intent de cop d'Estat militar que va tenir com a principal icona el tinent coronel Tejero, i que per tant ha passat a la història com el tejerazo o el 23-F, també va fracassar en teoria. Però en la pràctica va representar una inflexió en la política autonòmica. Del tejerazo en són fills l'esperit de la LOAPA i una pràctica de laminació de les competències de les comunitats autònomes i de restricció de les possibilitats que donava la Constitució de descentralització i de reconeixement de la diversitat nacional espanyola. Entre el que deia l'Estatut de Catalunya vigent i el que realment s'ha arribat a aplicar hi ha un tejerazo que impulsa les institucions de l'Estat a una lectura restrictiva i tancada.

Tots dos pronunciaments militars, el del 32 i el del 81, tenen com a centre la preocupació de l'exèrcit pel que consideren l'amenaça a la unitat d'Espanya i molt particularment el refús pel procés d'autonomia de Catalunya. Però les respostes que s'hi van donar l'any 32 i l'any 81 són exactament contràries. L'any 32, contra el pronunciament militar antiautonomista, la resposta és més autonomia. L'any 1981, la resposta és menys autonomia. L'any 1932 es considera que la millor manera de combatre les crides a la involució autonòmica és accelerar el procés. L'any 1981 es considera que és millor assumir sense dir-ho algunes de les crítiques al procés que es feien des dels sectors involucionistes i posar el fre de mà.

Estic segur que el tinent general José Mena Aguado és un bon coneixedor de la història d'Espanya. I que és perfectament conscient de la transcendència de les seves paraules a la Pasqua Militar. Algú ha dit que aquesta intervenció és colpista. No crec que sigui el terme. El tinent general Mena sap que dient el que diu talla la seva carrera militar. Sap que serà molt probablement destituït. Pot ser que ho faci per representar un estat d'opinió real a les casernes, i no hauríem d'infravalorar aquesta hipòtesi. Però jo crec també que ho pot fer perquè creu que el seu sacrifici personal ajudarà el govern a redreçar -allò que ell pensa que significa redreçar- el procés autonòmic.

En altres paraules, creu que la reacció del govern -o més ben dit, de l'Estat- davant de les seves paraules s'assemblarà més a la que va haver-hi l'any 81 que no pas a la de l'any 32. Que ell serà castigat, però que gràcies a ell i a l'alarma que ha disparat l'Estat actuarà ara com l'any 81: assumint sense dir-ho alguna part dels principis que ha defensar i agafant davant de l'Estatut de Catalunya les estisores de podar. I que, per si de cas, tothom ho trobarà bé, altra vegada.

Certament, l'experiència del 32 no va acabar bé. Però amb tots els ensenyaments de la història i amb tots els canvis de paisatge polític i social, a l'Estat i al món, Zapatero ha de decidir ara si davant de la provocació calculada del tinent general Mena la resposta és la que va haver-hi davant de la sanjurjada o la que va haver-hi davant del tejerazo. I la resposta no es mesura per la duresa de les sancions contra Mena. Tejero va ser condemnat, però alguns dels objectius del tejerazo van ser interioritzats. Per contra, els objectius de la sanjurjada van ser combatuts. La mesura de la reacció no és la contundència a curt termini de la resposta a la provocació concreta, sinó com actuen el president Zapatero i l'Estat després de la interpel·lació directa que els ha vingut de Sevilla.

Davant de la 'sanjurjada' es va prémer l'accelerador de les transformacions. Davant del tejerazo, es va posar el fre. A veure què es tria ara. Pel PP no cal ni preguntar. No ha aixecat el peu del fre des de fa mesos, tot i que entre la reacció d'en Piqué i la del seu partit a Madrid hi ha diferències substancials. La pregunta és quin pedal decideixen prémer Zapatero, Bono, el PSOE, la Corona i l'Estat. Ho veurem ben aviat.

Vicenç Villatoro
Escriptor i periodista

ZAGASO ha dit...

Era i sóc molt pessimista.
Pensava que l'estament militar havia evolucionat des que no hi van soldats de lleva i viatgen pel món.
Però veig que no. Aquest matí he sentit a les 8:30h la tertúlia de la COPE. No he plorat perquè quedava malament.
Quina tristor. No hi ha res a fer.

Justificaven tot com a defensors de la constitució i a més, no reconeixen el paper del tribunal constitucional!!!

Repeteixo. No hi ha solució. No ens enganyem.

ZAGASO ha dit...

No em fotis aquests sustos Jordi!!!

Acabaran buscant una sortida negociada de merda i tots contents.

Bé, Ells contents...

Anònim ha dit...

De tant en tant han d'anar recordant a la plebe, qui és la metropoli i qui és la colònia.
No fos que despertéssim i ens adonéssim que Espanya és una autèntica presó de nacions i no reclamessim la nostra llibertat.

Una llibertat que mica en mica s'apropa.

Galderic ha dit...

Però no us en adoneu, que és absolutament TÍPIC dels cops d'estat aquests sudamericans, que el general o el colpista de torn faci el cop com a "defensa de la Constitución"?

L'estan preparant.

Unknown ha dit...

Mira quina cara de fill de puta que fa

Anònim ha dit...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! Free fax covers Virginia lotto south result View penis hp scanner printer fax Whirlpool dryer exhaust air does salt cause high cholesterol Irving kirsch prozac and effexor blowjob pics Zoloft pdd winfax pro fax sharing Lead poison lawyers brooklyn No+annual+fee+united+air+lines used minivan md usa

Anònim ha dit...

Where did you find it? Interesting read » »